EGE ÜNİVERSİTESİ KONUTLARI

Ege üniversitesi konutları (veya lojmanları) Bornova Manisa yolu üzerinde 13608 m²‘lik alana kurulu olup, temeli 15.05.1960 tarihinde Başbakan Adnan MENDERES tarafından atılmıştır.
Üniversitemiz Lojmanları toplam 146 adet konuttan oluşmaktadır. Bu konutları tiplerine göre 4’ e ayırabiliriz:

1) A tipi konutlar, 165 m² olup, 3 oda ve 1 salondan meydana gelmektedir. Bu tipte toplam 18 adet lojman bulunmaktadır.

2 ) D tipi konutlar, 130 m² olup, 3 oda ve 1 salondan meydana gelmektedir. Bu tipte toplam 32 adet lojman bulunmaktadır.

3 ) B tipi konutlar, 102 m² olup, 2 oda ve 1 salondan meydana gelmektedir. Bu tipte toplam 48 adet lojman bulunmaktadır.

4 ) C tipi konutlar kendi arasında ikiye ayrılır:
C/ÜST tipi konutlar, 62 m² olup, 1 oda ve 1 salondan meydana gelmektedir. Bu tipte toplam 24 adet lojman bulunmaktadır.
C/ALT tipi konutlar, 51 m² olup, 1 oda ve 1 salondan meydana gelmektedir. Bu tipte toplam 24 adet lojman bulunmaktadır.

2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu’na göre yöneltilmektedir. Bu kanunun verdiği yetki ile kurulan Lojman Tahsis Komisyonu, bir başkan ve iki üyeden oluşmaktadır. Lojman Tahsis Komisyonu’ nun aldığı kararları Konutlar Şube Müdürlüğü takip eder ve uygulanmasını sağlar. Konutlar Şube Müdürlüğü, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak çalışmaktadır.